Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 Új vírusok terjednek a Facebook-on. Youtube-os videónak álcázzák magukat, általában valamilyen érdekes, gyakran szexi tartalmat ígérve, aztán rákattintás után azonnal szétspriccel az álvideó az összes ismerősödnek. Van olyan felhasználó, aki arra panaszkodik, a fertőzés után kéretlen reklámok sorát kapta meg.

 

 

 

 

 

 

“Egyik nap elkezdte a gépem azt csinálni, hogy ha például egy oldalt nézek, akkor bejön egy Facebook alkalmazás (Are you interested?, Farmville, Hold em’ Poker) és az éppen nézett lapra nyitja meg. Bár vissza lehet lépni, de ez akkor is nagyon idegesítő.” -panaszkodik a következményekre az egyik felhasználó a Gyakorikérdések.hu-n.

A baj okát rögtön maga válaszolja meg: “Ezt valószínű az okozta, hogy nézegettem egy oldalt és a kommenteknél mindenki küldözgetett valami linket, amit figyelmen kívül hagytam, de annyian küldték, hogy azt hittem, valami érdekes. Rányomtam, amitől automatikusan elkezdett küldözgetni mindenkinek valami videót (sexy cooking vagy mi). Szerintem ez egy vírus.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A meglátás telitalálat, valóban egy nagyon agresszíven terjedő új Facebook-vírusról van szó, ami ezek szerint alapvetően reklámcélokat szolgál.

Kíváncsiságból rengetegen rákattintanak, pedig már önmagában az is gyanús lehetne, hogy a link:

http://youtube.info/video.php.

Ez pedig nyilván nem a Youtube hivatalos oldalának a címe.

Rákattintás után a vírus az összes ismerősötök üzenőfalára kiposztolja az álvideót a nevetekben. Sőt, álhozzászólásokat generál minden olyan weboldalra, ahol Facebook-modulokat használnak. Így ezekkel az üzenetekkel nálunk is találkozhattok a Hozzászólások közt. Véletlenül se klikkeljetek rá!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha már egyszer megfertőződtetek, akkor ahonnan csak lehet, töröljétek a nevetekben kiírt hozzászólásokat, és figyelmeztessétek ismerőseiteket, nekik eszükbe se jusson megnyitni a tőletek kapott álvideót.

A Facebook idővel valószínűleg lépni fog, és letiltja a terjedést, de addig is jó sok kellemetlen percet okozhat.

Tanulság:

Soha ne nyiss meg olyan linket, amit egy magyar nyelvű ismerősöd nem magyar szöveggel osztott meg.

Mindig nézd meg alaposan a link címét: a Youtube címe a youtube.com, és nem a youtube.info

Semmiféle bővítményt ne tölts le rákattintás után.

Ha hasznos a cikk, nyomj egy lájkot, hogy az ismerőseid is lássák!

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://netbulvar.blog.hu/api/trackback/id/tr563532037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

crazyyy 2012.01.09. 18:08:19

én is pár hónapja így jártam, aztán a google chrombe, a bővítmények között volt egy oda nem illő dolog, azt töröltem, és meg oldódott a probléma. :) remélem segítek valakin. :)

süti beállítások módosítása