Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 

 

Facebookon terjedő Mi az indián neved? alkalmazás, egy ügyesen álcázott adathalász eszköz. Ha megnyomtad a beleegyezés gombot az alkalmazás futtatására az Extreme Silver ékszerüzlet hozzájuthat személyes adataidhoz, és csatlakoznod kellett a Facebook oldalához, promócióhoz kötötte az alkalmazását. Így lett egy egyszerű ékszer üzletnek 730 ezer rajongója a facebookon, és lett ezzel Magyarország legnagyobb cége a Facebookon.

Először is, ne tölts ki semmi olyat, sehol ami a futatásához hozzájárulást kér. Ez alól kivétel, ha van adatvédelmi illetve felhasználói feltétel, vagy ha tudod mivel jár ez a procedúra. Ennél az alkalmazásnál az geciség, hogy te az Inidán nevedhez adod meg az adataidat, míg azt egy cég kapja meg. A fent említett ékszerüzlet rosszul fog járni ezzel a történettel, mivel ez a módszer egyrészt fogyasztóvédelmi, másrészt adatvédelmi szabályokba is ütközhet.

Ha rákattintottál az alkalmazásra és bele is egyeztél, az alkalmazás lementette a nyilvános adataidat, és az ismerőseid listáját, és esetleg az ő adataikat is (ezt nem tudjuk itt pontosan). Az oldal másik átverése a Mit kapsz karácsonyra játék is, ezt se használjátok. Jó eséllyel egyébként viszi a mail címed és a telefonszámod is.

Az interneten egyszerűen semmire nem szabad kattintani, amiről nem tudod 100%-osan mi az, mert annál sokkal rosszabb dolgok is történhetnek veled, mint hogy az adataidat, meg tudják vagy hozzá adnak egy Facebook oldalhoz!

Persze ne hagyjuk ennyiben a dolgot, érdemes nekik írni valamit, illetve nyilvános a telefonszámuk, tehát nem zavarjuk egy-egy hívással őket.

Facebook oldal: http://www.facebook.com/extremesilver.ekszer?sk=wall (itt balra lent van az oldal jelentése gomb, használjátok egészséggel.)

Telefonszám: 06-66/469-960 0670/701-1355

Ui:
Kedves komentelők kedvéért, nem nem csak ezt a kvízt tartjuk gáznak hanem nagyjából az összeset ami megjelölés nélkül végez reklámtevékenységet. Csak ezt láttuk meg most! De modósitottunk a cikken, hogy mindenki számára egyértelmü legyen a szöveg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://netbulvar.blog.hu/api/trackback/id/tr453454027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása