Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 

"....FIGYELEM! OLVASSÁTOK EL, OSSZÁTOK MEG, KÜLDJÉTEK MINDENKINEK EL, AKI ÉRINTETT! KÜLDJÉTEK EL NYUGODTAN A BANKOTOKNAK IS. A BANKOK VEZÉR IGAZGATÓINAK!

A párizsi Sorbonne Egyetem doktori iskolájának a kutató professzora Dr. Lentner Csaba által a holnapi Demokratában megjelenő nyilatkozatából idézek : A cikkből részlet itt olvasható ( FONTOS el kell olvasni, nem vagyunk felelőtlenek illetve nem is voltunk soha):

Tovább a teljes cikkhez>>>> http://netbulvar.com/aki-svajci-devizahiteles-az-mehet-perre-megnyeri/

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://netbulvar.blog.hu/api/trackback/id/tr13555923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neozsivany 2012.01.16. 18:46:44

Amit ilyen katasztrofális ortográfiával hánynak össze, annak valóságtartalmában sincs túl sok bizodalmam...

Kiriaki 2012.01.16. 18:52:55

A tisztelt „svájci frank hitelesek” valóban nem frankban vették fel a kölcsönöket.
„Csak” arra fogadtak, hogy nem változik lényegesen az árfolyama.
Változott ...

Falazzo 2012.01.17. 07:47:37

Azon gondolkodom, hogy ha felvettem a hitelt és nem jött be, az rossz üzlet volt...

Egyébként pedig hemzseg a helyesírási hibáktól ez a "cikk", ami sokat elárul.

Dilettáns 2012.01.18. 19:54:30

"A banki hitel jellegzetessége, hogy megszületésekor új pénz jön létre. Minden bank a hitelnyújtás során új pénzt hoz létre adósság formájában, a résztartalékos szabályozás (a jegybank hatásköre) alapján. Ez a pénz nem a banké, viszont a bank számára kamatot kell fizetni érte. A hitel visszafizetésekor a pénz megszűnik."
forrás: wikipedia, de megtalálható más szavakkal bármely Pénzügytan tankönyvben.

A cikk tartalma nettó baromság.

serfecs (törölt) 2013.03.13. 15:08:16

Ez a cikk egy hatalmas baromság. Hemzseg a tárgyi tévedésektől és az ordas hejes irási hibbáktol. A vilaghelyzete.blogspot.com pedig előszeretettel gyárt összeesküvéselméleteket (chemitrail pl), így hiteles oldalnak semmiképp nem nevezném.
A devizahitel egy hazárdjáték, igen, a hitelfelvevő részéről. Ráteszi a vagyonát, hogy jobban jár, mint a Forinthitelesek. És amilyen a magyar, addig nem sír, amíg ez így is van, addig a bank jó, a Forinthitelesek pedig lúzerek. Amint fordul a kocka, mindenki szemét, a zsidók megveszik a világot, őt pedig azonnal húzza ki valaki a szarból.

macila 2013.03.13. 21:39:03

Milyen a magyar? Az eber ilyen.
Minden aránytalan szerződés polgárjogilag aggályos, esetleg semmis.
A hitelezők nem tájékoztatták megfelelően a hiteleseket. Gyorstanfolyamon kiképzett ügynökök hada táblázatokat mutogatott, mennyivel alacsonyabb a devizahitel kamata. Olyan táblát nem mutattak, mennyit kéne fizetni, ha 130-ról 240-re emelkedne a kurzus.
Nem mondták, nem írták, hogy a bank az ügyfél pénzén árfolyambiztosítást köt egyoldalúan és csak a maga javára. Nem írták, hogy ők nem rendelkeznek devizával, viszont a fiktív ide-oda váltást felszámolják - mindíg a nekik kedvező vételi vagy eladási áron.
"Devizahitel", aki nem értené:
kapsz 10 millió hitelt lakásra, 4 év alatt visszafizetsz 5 milliót, tartozol még 14 millióval, a lakásod ér 8 milliót, a fizetésed közben csökken.

macila 2013.03.13. 22:10:33

@macila:
Itt valójában mindenki bajban van hovatartozástól meg DNS láncoktól függetlenül, mert a „devizahitelek” ügye fékezi a gazdaságot. Megoldás kell, nem „pörög” a gazdaság, a nyugati hatékonyság harmadát sem tudjuk produkálni az 1990-es fordulat („rendszerváltás”) óta. Ez senkinek sem jó, részint mert egy nagyobb tortából mindenkinek több jutna, részint mert az uniós harmonizáció, az „európakonform” társadalom egyszerűen drága. Leegyszerűsítve: az alulábas betiltva, rozsdamentes HACCP lábasra pedig nincs elég forgalom, bevétel.
Nos úgy tűnik, néhányan hitelre vettünk HACCP lábost, de forgalmunk akkor sincs...
Európa konform fizetések mindent megoldanának, de erről persze nincs szó, marad az eukonform munkateljesítmény, maradnak az eukonform fixköltségek, eukonform árak.

Unknown User 2013.03.14. 04:29:00

Mindig csak azon gondolkodom, hogy vajon hányan indítanának pert a bankok ellen, ha az elmúlt 10-15 évben a külső körülmények nem romlanak és az árfolyam stabil maradt volna, netán a magyar gazdaság megerősödik és az árfolyam csökken.
Nem igazán jó dolog ez, hogy ha valamin nyerek akkor császárság van, ha pedig vesztek akkor a kurva anyját a másiknak.
A devizahitelesek azért mentek bele a buliba mert a szemük előtt lebegett, hogy havi 10-20 ezer forintot nyernek a dolgon és le se szarták, hogy bukhatnak is rajta. Most amikor meg szopás van, akkor a másik a szemét geci, ők meg a szerencsétlen áldozatok.
Sehogy sem jó ez...

ghck 2013.03.14. 10:49:56

Arról nem is beszélve, hogy annak mekkora a társadalomra gyakorolt káros hatása, hogy fizetésképtelen, ellehetetlenült embereket küldünk a jogi vágóhídra, és egy egyértelműen kudarcra ítélt perbe keveredjenek..

macila 2013.03.15. 10:24:23

Zsírosgazda „kölcsönöz” Lajkónak 600 ezer forintot 120 havi törlesztőrészletre, évi 10%-os baráti kamattal (Zsírosgazda nem gonosz uzsorás). A biztosíték (mert bizalom ide, bizalom oda, biztosíték azért kell) Lajkó 1 millás kunyhója.
De Zsírosgazda aggódik, mert a pénz hónapról-hónapra nagyon romlik, másrészről Lajkó meg azt látja, az ingatlanok ára idővel az égbe szökik. Így a havi törlesztőrészletet az első havi törlesztés svájci franknak, CHF-nak megfelelő értékéhez kötik, bár svájci frankot még egyikük sem látott.
600 ezer forint 10 százalékos éves kamattal 10 évre vagy 1 millió forintot adna ki, ez 120 hónapra osztva uszkve 10.000 Ft/hó, elvégre Zsírosgazdának költségei is vannak.
Lajkó az első 4 évben a kamatokat törleszti, hogy a Zsírosgazdának legalább az a pici haszna biztonságban legyen, az utolsó 6 évben fizeti majd vissza a 600 ezer forint kölcsön alapösszegét.
Nos eltelik néhány év,
Lajkó már visszafizetett 300 ezret,
tartozik 900 ezerrel,
a kunyhója már csak 800 ezret ér.

süti beállítások módosítása