Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  Bezáratták az amerikai hatóságok a világ egyik legnagyobb fájlmegosztóját, a Megaupload nevű oldalt - jelentette a BBC. Az oldal alapítóit azzal vádolják, hogy megszegték az internetes kalózkodást tiltó jogszabályokat. A hatóságok szerint a döntésnek semmi köze az USA szigorú kalóztörvény-tervezete elleni tiltakozásokhoz. Megszólalt az Anonymous hackercsoport is, amely a fájlmegosztó bezárása miatt burkoltan megfenyegette a hatóságokat.

Az amerikai igazságügyi minisztérium szerint a Megaupload alapítóit, Kim Dotcomot - korábbi nevén Kim Schmitzet - és Mathias Ortmannt, illetve további két társukat az új-zélandi Aucklandben tartóztatták le -jelentette a BBC.

Három további személyt még keresnek. Az ügyészség azzal vádolja az oldal készítőit, hogy 500 millió dolláros kárt okoztak a Megauploadon megosztott tartalmak jogtulajdonosainak.

Az FBI szerint ez eddig az egyik legnagyobb, szerzői jogok megsértésével kapcsolatos ügy az Egyesült Államokban. A szervezet szerint több mint 20 házkutatást tartottak eddig kilenc országban, és 50 millió dollár értékben foglaltak le vagyontárgyakat. Egy Virginia állambeli bíróság a hongkongi székhelyű cég 18 doménjének lefoglalását rendelte el.

Szerdán rengeteg internetes oldal sötétült el önként az amerikai törvényhozásnak az internetes kalózkodás visszaszorítását célzó új jogszabálytervezetei ellen tiltakozva; a szabályozás az online közösség tagjai szerint ugyanis súlyosan sérti az internetes források felhasználásának szabadságát.

A Wall Street Journal azt írta, a hatóságok tagadják, hogy a Megaupload bezárásának bármi köze lenne az új jogszabálytervek elleni tiltakozásokhoz.

A Megaupload bezárásának hírére a legismertebb hackercsoport, az Anonymous burkoltan megfenyegette a hatóságokat. A Twitteren azt írták: "Egy dolog biztos: SZÁMÍTSATOK RÁNK!"

Forrás: hvg.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://netbulvar.blog.hu/api/trackback/id/tr133593101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.


süti beállítások módosítása