Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Elárasztják a kanadai reptereket a "neonácik elől menekülő" magyar romák - írja a Toronto Sun-ra hivatkozva a hvg.hu.

 

Naponta mintegy ötven magyar roma érkezik Kanadába a pearsoni repülőtérre, hogy menekültstátuszt kérjenek az országtól, mert állításuk szerint Magyarországon üldözik őket a neonácik és a szkinhedek - olvasható az internetes portálon.

A múlt héten egy géppel egyszerre 110-en érkeztek Kanadába a pearsoni repülőtérre, a reptérnek pedig az akkor szolgálatban lévőkön kívül több vámost is be kellett hívnia, hogy foglalkozni tudjanak a Magyarországról érkezőkkel. A Toronto Sun szerint teljes családok vándorolnak ki Kanadába, akik azt állítják, neonácik és szkinhedek üldözése miatt menekültek el Magyarországról. A reptéri dolgozók szerint az idősek és gyerekek között többeknek vannak egészségügyi gondjai is, amely szintén leterheli a helyi kórházakat és a kanadai egészségügyet.

A magyar állapolgároknak nincs szüksége vízumra a Kandába utazáshoz, a magyar romák többsége azonban menekültstátuszt is igényel. A kanadai statisztikák szerint a magyarok vezetik a menekültstátuszt igénylő nemzetek listáját, 2009-ben 2400, 2010-ben 2300, idén csak szeptemberig 2500 magyar roma érkezett Kanadába ilyen kéréssel, a kérelmezők 23 százaléka pedig meg is kapta a menekültstátuszt.

Gina Csanyi-Roban, a torontói Roma Közösségi Központ ügyvezető igazgatója elmondta, a menhelyek már tele vannak, az újonnan érkezőket pedig máshol helyezik el. Elmondása szerint a romák azért menekülnek Magyarországról, mert félnek és az életüket mentik, a neonáci csoportok ugyanis kiképzőtáborokat hoznak létre, megtámadják a romákat.

Richard Kurland bevándorlással foglalkozó jogász a Toronto Sunnak felhívta a figyelmet arra is, hogy a romáknak nem kellene Kanadába utaznia ahhoz, hogy elmeneküljenek Magyarországról, visszatérhetnének Európába és bárhol az unióban megpróbálhatnának munkát keresni.
 

hvg.hu

Címkék: romák

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://netbulvar.blog.hu/api/trackback/id/tr13334298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danyil 2011.11.04. 06:37:13

A Szegénynek meg a Romáknak nincs itt élete Magyarországon. a Romáknak semmi jövöjük..
2011-et írunk, és a fajgyűlölet lassan azon a szinten van mint a II. Világháborúban. Képzeljük csak el, hogy mi történne ha ne adj isten bekövetkezne egy III, Világháború pl ugyan azzal szándékkal mint a II.ban. A magyar állampolgárok szó szerint ölnék a Magyarországon élő roma kisebbséget.Mégis miért? Azért mert van egy elcseszett politikai rendszerünk ami nem képes az országot megfelelő színvonalban tartani hanem csak leszedi a pénzt..Szerintem azért van cigánykérdés,mert azt csináltak belőle.Nem kellene semmiféle megkülönböztetés,se pozitív,se negatív irányban.Tudom, ez is egy idealista elképzelés ,de hanem nézzük a BŐR színét ,akkor a cigány is tudna ugyanúgy élni,dolgozni............mert épp a többség kényszeríti a cigányt olyan körülmények közé, amelyek tartósítják a terhére rótt tulajdonságokat.....

mpeter0425 2011.11.06. 14:40:31

danyl: Te az agymosottak egyik legszebb példánya vagy,gratulálok! A cigány bármit megcsinálhat magyarországon,! Megélhetési bűnözésre hivatkoznak...,persze azért gyilkolják halálra az idősebb embereket akikhez betörnek. Gondolkodj már te agymosott liberális balfasz! Takarodjanak is el innen,amíg nem szítanak olyan feszültségeket,amiből ők jönnének ki rosszul.

süti beállítások módosítása