Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 Sűrű szövésű hófehér pókhálók lepték el egy ausztrál város környékét. A fátyol az árvíz miatt menekülni kényszerült pókok ezreinek műve.

A furcsa hálótakaró az új-dél-walesi Wagga Wagga város környékét borítja, ahonnan nyolcezer embert telepítettek ki az árvíz miatt. A Queensland Múzeum egy szakértője szerint a város környékét a farkaspókok egy fajtája hálózta be.

Tipikusan akkor tapasztalni ilyen viselkedést a pókoknál, amikor szétszóródnak, vagy amikor egy új területre vetődnek - mondta a jelenségről a sydneyi Ausztrália Múzeum rovartani gyűjteményének igazgatója, Graham Milledge. Az ízeltlábúak ártalmatlanok az emberre.

Ha biztonságosabb vagy előnyösebb területet keresnek, a körülbelül egy centiméteres pókok vékony szálakat bocsátnak ki szövőmirigyükből, amelyekbe belekap a szél és elszállítja őket. "A jelen esetben csupán az ár elől akartak menekülni" - mondta Milledge. Hasonló jelenséget a pakisztáni Sindh városánál is megfigyeltek a 2010-es árvíz után.

A sydneyi Tronga Állatkert szerint Ausztrália pókpopulációja érzékelhetően gyarapodott az esős időszak miatt, viszont ha száraz lesz a következő nyár, akkor a populáció létszáma ismét a megszokottra csökken. Szerdára visszahúzódott az árhullám a Wagga Wagga térségéből, de a következő huszonnégy órában további heves esőzést jelez New South Wales délkeleti, Victoria északi és Queensland déli részére az ausztráliai meteorológiai szolgálat.

Forrás: origo.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://netbulvar.blog.hu/api/trackback/id/tr544295537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása